• Новости
 • Сахара: отопление, канализация, водоснабжение
   

  Главная

  Новости

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Как к нам проехать?

  Как к нам проехать?

  Hole në tjegull nën fole: si për të bërë

  1. Përgjigju lexuesit
  2. Prerje pa kurorë
  3. Një tjetër tip

  Ditë e mirë, autorë të dashur të faqes elektrik-a.su. Emri im është Alex, dhe unë jam lexuesi juaj i rregullt. Më pëlqen shumë materialet tuaja, gjithmonë ju lexova me kënaqësi.

  Kohët e fundit kam filluar riparimet në banjo (unë vë pllaka në mure) dhe u përball me pyetjen se si për të bërë një vrimë në tjegull nën fole. Për herë të parë ndërmori një punë të tillë dhe nuk duan të prishin materialin.

  Në banjë kam dy prej tyre: njëra pranë pasqyrës, dhe e dyta afër makinës larëse. Në këshillën e një fqinji, ai gërshetoi një perforator dhe një mulli me vrima në mur dhe varrosën kutitë plastike në to.

  Një prizë tashmë ishte hedhur me pllaka, pasi kjo shok premtoi të sjellë një kurorë, të cilën ai nuk e kishte si rezultat. Dhe tani nuk mund ta përfundoj punën që kam filluar - nuk di si të prerë një vrimë në një pllakë të ngjitur tashmë dhe në pjesën tjetër. A ka ndonjë mënyrë tjetër për të prerë pa kurorë, pasi nuk ka dëshirë të shpenzojë 700-1000 rubla për një set.

  Faleminderit paraprakisht!

  Ditë e mirë, autorë të dashur të faqes elektrik-a

  Arsyetimi i këtij mjeshtri, thonë ata, nuk ka pasur ndonjë mjet të veçantë, nuk do të kalojë

  Përgjigju lexuesit

  Mirësevini, Alexey. Jemi të kënaqur që burimi ynë është me interes për ju, pasi ne me të vërtetë investojmë shpirtin tonë në të. Do të përpiqemi t'ju ndihmojmë me problemin tuaj jo aq të vështirë. Natyrisht, ne nuk jemi specialistë në përfundimin, por ne dimë dhe dimë diçka.

  • Së pari, le të flasim për pllakat tashmë ngjitur. Prerja e saj nga ana e përparme pa kurorë është e qetë, e thjeshtë, nëse e dini se si - përndryshe ju do të merrni diçka në mënyrën e rezultatit në foto fillestare. Nga rruga, ju nuk keni për të blerë një grup të tërë, sepse në pothuajse çdo dyqan hardware ka opsione të shitura ndaras, edhe pse ju do të keni për të blerë një stërvitje për atë shumë.
  • Opsioni i dytë është edhe më i lehtë, sidomos nëse tjegull tuaj nga kategoria e buxhetit. Është shumë më e lehtë për të blerë një tjegull tjetër dhe për të bërë një prerje të pastër në të në anën e pasme, të cilën ne do të flasim për më vonë.
  • Nëse ende vendosni të blini grykën e dëshiruar, atëherë veproni si më poshtë. Me siguri ju keni matur me saktësi vendndodhjen e kutisë suaj para mbylljes. Nëse jo, atëherë duhet patjetër të xhironi.
  • Përcaktoni qendrën e daljes, duke shënuar pikën qendrore të rrethit në sipërfaqen e pllakës.

  Këshillë! Nëse tjegull është me shkëlqim dhe laps nuk tërheq mbi të, zëvendësojeni me një shënues ose, pas fshirjes së thatë, ngjitni një copë kasetë maskimi. Një masë e tillë në të njëjtën kohë redukton rrëshqitjen e stërvitjes në shkëlqim në fillim të shpimit.

  • Visheni grykën në stërvitjen, kaçavidën ose çekiçin (sigurisht në mënyrën e shpimit);
  • Është shumë e vështirë të fillosh shpime pikërisht, si stërvitja dhe përpiqet të "ikni" në krah. Këtu janë disa këshilla se si të shmanget kjo.
  • E para është që të mundni një bërthamë ose një gozhdë në këtë vend. Kini kujdes që tjegulli të mos plasaritet.
  • E dyta është që paraprakisht të marrë një stërvitje për qeramikë, e cila, me lehtësi dhe saktësi, do të lejojë prerjen e boshtit qendror.
  • Epo, dhe e treta është gjetja e Kulibinsit tonë. Merrni një copë katror të drywall ose kompensatë dhe bëni një vrimë në të, që korrespondon me madhësinë e kurorës. Ngjiteni në mur në shiritin maskues, para-qendërzim. Tani ju keni një udhëzues dhe ju mund të stërvitni pa pasur frikë nga pasaktësitë.

  Layfkhak nëse nuk mund të qendrosh një stërvitje

  Ja një mashtrim tjetër, si të organizoni ftohjen e kurorës me shpime të vazhdueshme. Merrni sfungjerin më të zakonshëm të kuzhinës, lyejeni me bollëk dhe shtyjeni brenda. Nga rruga, ata harruan të thonë se për një vrimë standarde një kurorë me një diametër prej 73 mm do të kërkohet.

  Sa më shpejt që të filloni shpimet, sfungjeri do të fillojë të përqafojë, duke lëshuar ujë, i cili menjëherë do të ftohtë sipërfaqen e prerjes. Shumë efektive!

  Prerje pa kurorë

  Nëse kurora nuk do të gjeni, pllakata duhet të pritet në dysheme. Për këtë ne do t'ju këshillojmë dy metoda që mund të kryhen me një stërvitje dhe një mulli me duart tuaja. Nga rruga, metoda e parë mund të zbatohet në pllaka ngjitëse.

  Kjo është pikërisht mënyra që kemi përmendur më lart:

  • Për të filluar, të marrë disa rreshtim të ngurta nën tjegull - drywall dhe kompensatë janë perfekte.
  • Vendoseni në një sipërfaqe të sheshtë dhe sigurohuni që ajo të mos luajë kur shtypet. Përndryshe, rreziku i thyerjes së pllakës është i lartë.
  • Merrni pjesë të punës dhe shënoni mbi të pozicionin e vrimës.
  • Duke përdorur një stërvitje të çdo diametri, çmimi i të cilave në dyqan nuk do të kalojë 50 rubla, stërvitje shumë vrima rreth perimetrit të rrethit. Një shembull mund të shihet në foton e mëposhtme.

  Pjesët e stërvitjes në afërsi të përpunimit të pllakave

  • Sapo të kaloni nëpër tërë rrethin, trokitni me një objekt metalik - pincat janë të përsosura. Pastaj përpiquni të shtrydhni pjesën qendrore. Mos e lodhni me goditje, në mënyrë që mos të ndani copë-copë - është mirë ta vendosni në një sipërfaqe të sheshtë, të mbështetur në katër anët rreth vrimës.

  Parregullsitë e mbetura zgjidhen lehtë me pincë ose pincë-parrota. Nuk ka nevojë të shqetësoheni se skajet nuk marrin krejtësisht të butë, më e rëndësishmja, mos dilni shumë përtej kufijve të shënuar, pjesa tjetër do të fshehë mbulesën dekorative të prizës.

  Këshillë! Është shumë e rëndësishme që të punoni në syze dhe doreza, sepse kur pllakat grumbullohen, fragmente të mprehta fluturojnë përgjatë anëve, të cilat, nëse vijnë në kontakt me sytë, mund të shkaktojnë plagosje të rënda, duart e mbrojtura do t'ju falënderojnë kur tjegulli shpërthen drejtë tek ju.

  Metoda e dytë është pak më e komplikuar dhe kërkon aftësinë për të trajtuar grinders angle (bullgare):

  • Vendosni një disk të vogël qeramik në makinë - ajo duhet të jetë e qetë në të gjitha anët, pa chipping ose ftohje vrima.
  • Merrni pllakën dhe vendoseni në faqen e përgatitur me fytyrë poshtë.
  • Bëni një shenjë në anën e pasme.
  • Filloni të prerni nëpër konturet e rrethit duke e përkulur diskun prerës në aeroplan, larg qendrës së rrethit. Kini kujdes të mos shkoni përtej kontureve të saj.
  • Për shkak të formës së diskut, hapësira në anën e përparme do të jetë minimale, ndërsa fundi i pasmë do të pritet shumë më i fortë. Asgjë e keqe nuk do të ndodhë, vetëm kur instaloni këtë pllakë, plotësoni të gjitha grooves dhe slots mirë me zam.
  • Në këtë mënyrë, kaloni nëpër tërë rrethin. Edges, nëse është e nevojshme, ju gjithashtu mund të fitoni pincë shtesë, duke vënë tjegull në hapësirën e instalimit.
  • Ka ende disa teknika, për shembull, për të bërë shkurtime rreth perimetrit në formën e një polidi, dhe prerë pjesën qendrore në feta, por kjo metodë është më e përshtatshme për vrima të mëdha. Metodat që kemi përshkruar janë universale. Përdorin atë!

  Një tjetër tip

  Dhe si është një vrimë në pllakën nën fole, nëse prerja bie në shtresat. Udhëzimet janë, në fakt, edhe më të lehta!

  Pas shënjimit, prerë brenda mulli në shirita të hollë (1 centimetër secila), pastaj shpërtheu pjesët e panevojshme me pincë dhe ngjisni skajet, kjo teknikë tregohet në detaje në videon e paraqitur. Kjo është e gjitha, jini të kujdesshëm, të kujdesshëm dhe gjithçka është me ju, Aleksej, patjetër do të punojë.

  Конвекторы Adax Multi — стиль, качество и надежность

  Новинка!
  Конвекторы Adax Multi  — стиль, качество и надежность

  Flores Dual — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Flores Dual  — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Guess Who designed it
  ©

  2005 Салон «Сахара»
  ЧП Бондарь Олег Михайлович

  ул. Прохоровская, 37, Одесса, Украина
  Телефон/факс: +38 (048) 711–18–75
  E-mail: [email protected]