• Новости
 • Сахара: отопление, канализация, водоснабжение
   

  Главная

  Новости

  Арт-терапия самостоятельно
  Слово « арт-терапия» появилось в отечественном лексиконе сравнительно недавно, примерно с середины 1990-х годов. С этого времени отмечается более активное внедрение разных форм арт-терапии

  Ваз 2107 замена крана отопителя
  На http://saleshop.com.ua/51-ustrojstvo-pola-iz-parketnoj-doski-stati-na-stroitelnom-portale-ukrainy.html – одна из важных ремонтных работ. Ведь данная деталь отвечает за регулировку температуры воздуха

  Тренажеры бубновского для дома купить
  Разработанный в рамках новейшей, совсем нетипичной науки кинезитерапии (практически: исцеление движением) тренажёр доктора Бубновского – действенное средство не только лишь для исцеления, да и для профилактики

  Уличная печь мангал своими
  Ручные инструменты для обработки камня выполняются из качественных легированных сталей. Плюс ручных инструментов в том, что они дешевые, на последний случай их можно заказать в хоть какой кузне. Минус

  Кукла беби бон видео
  Кукла-ребенок, получившая заглавие беби бон отлично подходит для возлюбленной многими девченками игры в дочки-матери. Но ухаживать за этой игрушкой не совсем не сложно, ведь она просит фактически того

  Аренда жилья краснодар без посредников
  Аренда (найм) жилища с каждым годом приобретает все огромную популярность. Но для того чтоб обезопасить себя, функцию сдачи в аренду квартиры необходимо провести по буковке закона. Итак, сдача жилища

  Как делают ножи
  На различных ножевых конференциях временами всплывает тема «Как сделать ножик? ». Естественно, этот вопрос задают не мастера, а обыкновенные люди, обычно не имеющие ни отлично оборудованных мастерских,

  Кухни под заказ москва
  Многие домохозяйки засматриваются на шикарные кухни, которые отличаются не только лишь своим неописуемым внешним обликом, но к тому же многофункциональностью, по этому употребляться их одно наслаждение.

  Потолок пвх
  Обшить потолок планками из ПВХ – дело не очень сложное. Но, все необходимо делать так, как положено и верно укреплять панели из ПВХ на потолок тоже необходимо уметь. Тут есть некие аспекты, познание которых

  Генеральная уборка спб
  Чистота – залог здоровья! Конкретно с этим лозунгом живет большая часть людей на нашей планетке. Так, http://isp.dn.ua/video/131508-kak-polozhit-pol-v-derevyannom-dome-foto/ квартиры либо дома, которая

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Как к нам проехать?

  Как к нам проехать?

  Si të rritet një numër në një pushtet?

  Nëse kthehemi prapa rreshta numrash ku kemi konsideruar numrat trekëndëshë dhe katrorë, mund ta shohim me lehtësi se së bashku me marrëdhëniet e rregullta, duke përfshirë edhe operacionet shtesë, ka marrëdhënie të rregullta bazuar në shumëzimin . Nëse kthehemi prapa  rreshta numrash  ku kemi konsideruar numrat trekëndëshë dhe katrorë, mund ta shohim me lehtësi se së bashku me marrëdhëniet e rregullta, duke përfshirë edhe operacionet shtesë, ka marrëdhënie të rregullta bazuar në shumëzimin

  Le të kthehemi në artikullin " Koncepti i zonës "Ku u njohëm me mënyrën e përcaktimit të zonës së një sheshi. Unë shpresoj që ju të mbani mend se sheshi i një sheshi me një anë të barabartë me 1 (për shembull, një centimetër, një metër ose çdo njësi tjetër e matjes për gjatësinë) është 1x1, domethënë njësi e sipërfaqes, një centimetër katror, ​​një metër katror ose katrorë të çdo njësie tjetër gjatësi. Zona e një sheshi me anën 2 është 2 × 2 = 4. Tani, nëse i konsiderojmë sheshet me anët e barabarta me 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dhe kështu me radhë, fushat e tyre do të jenë të barabarta me 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49 dhe kështu me radhë. .

  Para nesh është një seri numrash katrorë që nuk regjistrohen në formën e shtimit 1, 1 + 3, 1 + 3 + 5, 16, 1 + 3 + 5 + 7 dhe kështu me radhë, por si produkt i 1x1, 2x2, 3x3, 4 × 4 , 5 × 5, 7x7 dhe kështu me radhë.

  Tani konsideroni një kub, dmth një formë tre-dimensionale që ka gjatësi, gjerësi dhe lartësi, të gjitha që janë të barabarta me njëri-tjetrin. Një shembull i cubes për ju mund të jetë cubes për një lojë bord apo zare. Vëllimi i kubit llogaritet duke shumëzuar gjatësinë, gjerësinë dhe lartësinë. Kjo mund të vërtetohet duke përdorur të njëjtën teknikë që kemi përdorur, duke llogaritur zonën e një katror ose drejtkëndësh kur ne shumëzuar gjatësinë dhe gjerësinë.

  Vëllimi i një kubi me një anë të barabartë me një është e barabartë me një njësi kub (1x1x1 = 1), respektivisht. Vëllimi i një kubi me një anë të barabartë me 2 është 2x2x2 = 8, respektivisht, ose tetë njësi kub. Është e mundur të vazhdojmë llogaritjet e tilla, dhe pastaj marrim që vëllimi i kubitëve me anët 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dhe kështu me radhë është e barabartë me 1, 8, 27, 64, 125, 216 dhe kështu me radhë. Këto numra mund të përfaqësohen si 1x1x1; 2x2x2; 3x3x3; 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6i dhe kështu me radhë.

  Të dy sheshet dhe cubet janë të lehta për t'u përfytyruar, sepse shpesh i takojmë figura të tilla në jetën e përditshme. Por ju mund të largoheni nga përfaqësimet gjeometrike dhe të bëni një seri numerike , ku secili numër është produkt i katër, pesë ose gjashtë, ose çdo numri tjetër i faktorëve të njëjtë.

  Shumëzimi i njëkohshëm i të njëjtit numër vetë është një operacion që përdoret shumë shpesh në matematikë. Në një kohë, kur ne i konsideronim operacionet e përsëritura të shumëfishta, prezantuam një koncept të ri dhe një operacion të ri matematikor - shumëzim. Për shembull, kemi zëvendësuar 6 + 6 + 6 + 6 me 6x4. Në mënyrë të ngjashme, operacioni i shumëzimit 6x6x6x6 që përdoret shpesh mund të shkruhet shkurtimisht duke përdorur një simbol të ri, një shprehje të fuqisë: 64.

  Çfarë do të thotë 64? Vetem se ne e shumezojme numrin 6 vetem 4 here, ose 6x6x6x6. Numri 105 është 10x10x10x10x10, dhe З2 është 3 × 3.

  Ju mund të shkruani një seri sheshe numrash (12, 22, Z2, 42, 52, 62, 72, dhe kështu me radhë) dhe një seri kubësh numrash (13, 23, Z3, 43, 53, 63, 73 dhe kështu me radhë).

  Numri që shtypet në shtypjen e vogël në të djathtën e sipërme të numrit kryesor quhet eksponent ose eksponent . Numri që përmban eksponentin quhet numri eksponencial . Numri që ngrihet në një fuqi, pra, shumëzuar me vetvete, quhet baza e numrit eksponencial . Në shprehjen 64, numri 6 është baza, 4 është eksponenti.

  Shumëzimi i përsëritur i një numri vetvetiu quhet ngritja e një numri në një fuqi .

  Pra, 64 është gjashtë në shkallë të katërt, në mënyrë të ngjashme 105 është dhjetë në shkallën e pestë. Ju gjithashtu mund të thoni thjesht: gjashtë në të katërtën ose dhjetë në të pestën. 32 dhe 33 mund të thirren si tre në të dytën ose tre në të tretin, por më shpesh, pas traditës greke, quhen tre në një katror ose tre në një kub. Ju gjithashtu mund të përdorni një tabelë me sheshe dhe kube me numra natyrorë në algjebër nga 1 në 100 .

  Materialet me temë:

  Ndani me miqtë:

  Конвекторы Adax Multi — стиль, качество и надежность

  Новинка!
  Конвекторы Adax Multi  — стиль, качество и надежность

  Flores Dual — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Flores Dual  — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Guess Who designed it
  ©

  2005 Салон «Сахара»
  ЧП Бондарь Олег Михайлович

  ул. Прохоровская, 37, Одесса, Украина
  Телефон/факс: +38 (048) 711–18–75
  E-mail: [email protected]