• Новости
 • Сахара: отопление, канализация, водоснабжение
   

  Главная

  Новости

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Как к нам проехать?

  Как к нам проехать?

  Si të ndizni qymyrin për narbolin në shtëpi. Si të ndezni thëngjillin për narbolën në shtëpi. Disa mënyra

  1. Për rindezjen e shpejtë
  2. Lloji i kokosit
  3. Çfarë mund të zëvendësojë thëngjill nargjile
  4. Metoda e parë është qymyr i shtypur.
  5. Metoda e dytë është shtypur qymyr druri.
  6. Njohuri themelore
  7. Si të ndizni qymyr për narbol
  8. Cilat opsione të tjera janë atje?
  9. Siguria e parë
  10. Aktivizuar karbon
  11. qymyr druri
  12. Thëngjill elektronik

  Si të ndizni qymyrin për narbol? Zakonisht është e vështirë për fillestarët që të merren me këtë shpikje. Një veprim i tillë nuk do të shkaktojë shumë vështirësi nëse dini disa truket. Teknologjia e ndezjes ndryshon në varësi të llojit të qymyrit.

  Për rindezjen e shpejtë

  Ekzistojnë 3 lloje fondesh për të nxitur:

  • kokosit (shtyhet);
  • drurët (lëndët e para për të janë lloje të ndryshme të drurit);
  • ndezur shpejt (mund të përmbajë alkool).

  Lloji i fundit i qymyrit prodhohet në formën e tabletave. Mund të ketë pamjen e një unaze, dhe kjo ndihmon në kalimin e lehtë të ajrit nëpër skajet dhe qendrën. Në këtë mënyrë ajo shpejt do të ngrohtë dhe do të bjerë në tas. Diametri i tyre është 35 mm. Nga të gjitha llojet, ndezja me thëngjill më të shpejtë është më e lehtë. Ajo përmban komponente kimike që janë lehtësisht të ndezshme.


  Për të nxitur këtë lloj, ju duhet të merrni një pilule dhe ta mbani mbi gaz për një kohë, mund të përdorni një çakmak. Manipulimi është bërë derisa tableta është ndezur. Ajo duhet të kap zjarr, pasi që ju duhet të prisni pak. Qymyr djegur me shpejtësi duhet të ndalojë plotësisht ndezjen. Nëse pilula po fryn era, do të ketë një ngjyrë të kuqe. Me këtë qymyr duhet të presë disa minuta. Gjatë kësaj kohe do të ketë një volatilizim maksimal të të gjitha përbërjeve kimike që janë në përbërjen e tabletave.

  Ky lloj përdoret në raste ekstreme. Gjatë djegies së tyre, qymyrat që ndezin shpejt lëshojnë substanca që nuk kanë efekt pozitiv mbi njerëzit rreth tyre, por mund të dëmtojnë organet e sistemit të frymëmarrjes. Kur një person tymos një hundë në qymyr të tillë, ai e ndjen erën e tij të fortë fort. Në shumicën e rasteve, për të dashuruar dhe njohës të vërtetë të nargjile, era e fondeve të tilla është e papranueshme. Ata janë në gjendje të ndryshojnë palatability nargjile, i bëjnë ato më pak të kënaqshme.

  Lloji i kokosit

  Ky lloj është marrë në bazë të predhave kokosit. Prodhuesit po e shtypin atë. Nëpërmjet këtij veprimi është e mundur që të merrni shumë nxehtësi. Qymyr druri i kokosit i fikur për akraku përshtatet më mirë, sepse zgjat më shumë se me llojet e tjera. megjithëse qymyr kokosit kanë avantazhe të tilla, ato janë më të shtrenjta. Por në rrugë, procesi i nxitjes mund të shkaktojë disa vështirësi.

  Si të ndizni qymyr kokosit për narbol? Është e nevojshme të ngroheni sa më shumë që të jetë e mundur në mënyrë që ajo të kthehet e kuqe në të gjitha anët. Për shkak të kësaj, nuk do të ketë erë kur një person ndizet.


  Për shkak të kësaj, nuk do të ketë erë kur një person ndizet

  Në shtëpi, lejohet të ndezë qymyr me ndihmën e sobave (gaz, elektrike). Kuzhina elektrike gjithashtu mund të përdoren. Nëse e përdorni atë për të nxitur qymyr kokosit, do të zgjasë rreth 5 minuta. Stufa e nxehtësisë për ngrohje kërkon një minimum prej 5 minutash.

  Për të shpejt të ngrohur mjetet për ndezje, është e nevojshme që vazhdimisht ta kthejnë atë duke përdorur gërshërë. Nëse ka një nargjile me një tas të mesëm ose të vogël, ju duhet të përdorni 3 zare. Duhet të mbahet mend se duhani është i aftë të digjet në tas. Në këtë rast, ju duhet të hiqni 1 kub të thëngjillit të kokosit.

  Duke ditur të gjitha tiparet e ndezjes, është më mirë të përdorni qymyr kokosit dhe një sobë elektrike për ngrohje. Kur qymyri vjen në kontakt me zjarrin, efekti i gravitetit është arritur, prandaj nuk është kaq e këndshme për të pirët e hundës më vonë. Ndalohet përdorimi i pllakave të konvekcionit për të nxitur nargjile, pasi ekziston një probabilitet i lartë për dëmtimin e pajisjes. Efektet negative janë gjithashtu të mundshme me grykëderdhjen moderne.

  Nëse tashmë e keni filluar përgatitjen e portokallit tuaj shumë kohë më parë, provoni shije të ndryshme dhe metoda gatimi, atëherë është koha për të mësuar diçka të re. Për shembull, mund të përpiqeni të bëni nargjile pa thëngjill. Megjithatë, natyrisht, për këtë ju duhet të dini se çfarë mund të përdoret në vend të tij, si dhe çfarë dhe si mund të ndezni një nargjile pa thëngjill në shtëpi.

  Çfarë mund të zëvendësojë thëngjill nargjile

  Ndodh që miqtë erdhën papritmas tek ty, ose thjesht donin të pinë duhanin, por nuk kishte thëngjill në shtëpi. Çfarë duhet të bëni në këtë rast? Humbni idenë për të pirë duhan në mesin e miqve? Jo, ju gjithmonë mund të gjeni një mënyrë për të dalë nga situata, ju vetëm duhet të dini se ku të shikoni. Cfare mund te perdoret ne vend te qymyrit te nargjile? Ka disa opsione:

  • karbonit aktiv në pilula. Ky produkt përbëhet nga kokosit dhe qymyr druri, dhe nuk ka aromat dhe papastërtitë e panevojshme. Për më tepër, këto pilula mund të gjenden lehtësisht në çdo farmaci, dhe ato janë mjaft të lira. Ky produkt mund të ndizet duke përdorur një çakmak konvencional në vetëm disa sekonda. Megjithatë, ky opsion ka një disavantazh të rëndë - ajo djeg shumë shpejt, dhe ju do të duhet të derdhni vazhdimisht pilula. Është mirë të blini njëzet pilula në të njëjtën kohë, në mënyrë që të jenë mjaftueshëm të mjaftueshme. Do të jetë krejtësisht e lirë, por do të krijojë disa shqetësime, pasi ju duhet vazhdimisht të jeni të vëmendshëm për të hedhur pilulat. Por tymi ju merrni të trasha dhe pa asnjë shije të pakëndshme;
  • qymyr druri për tiganisje. Kini kujdes me këtë material. Është e këshillueshme që të bëni një shtresë më të trashë të fletë metalike në mënyrë që duhani në tas të mos digjet. Gjithashtu, qymyri për tiganisje është më i mirë për t'u përdorur nëse do të pirjeshësh anijesh në ajër të pastër dhe jo në ambiente të mbyllura;
  • qymyr elektronik. Opsioni mjaft i mirë. Sigurisht, nuk është e lirë, por për një çmim të tillë do të merrni një numër përparësish. Kur pini duhan, nuk do të ketë tym të zi, pa erë të pakëndshme dhe nuk ka substanca të dëmshme në këtë produkt. Gjithashtu, nuk do të keni nevojë të blini vazhdimisht qymyr të ri.


  Gjithashtu, nuk do të keni nevojë të blini vazhdimisht qymyr të ri

  Është shumë e lehtë për të bërë qymyr nargjile me duart tuaja. Hookah me qymyr, i gatuar me dorën e tij, bëhet shumë më interesante. Shumë njerëz mendojnë pse të ndërlikojnë jetën e tyre dhe të bëjnë atë që ata mund të blejnë lirshëm. Por nëse ju siguroj, pirja e një nargjile me qymyr dora është shumë më e këndshme. Ju mund ta bëni veten të padëshiruar dhe të shtrydhur. qymyr druri . Si për të bërë qymyr për nargjile?

  Metoda e parë është qymyr i shtypur.

  Në mënyrë që të bëjmë qymyr të tillë, ne kemi nevojë për dru, mundësisht nga një pemë frutore (mollë, kajsi, qershi ...), një kanaçe me një kapak, rreth një litër e gjysmë në vëllim dhe në të vërtetë një zjarr.

  Për një fillim ne ndezim një zjarr. Pastaj e pastrojmë lehun nga druri ynë dhe e prerë në copa të përshtatshme. Para përdorimit mund të pastrohet nga ndotja dhe aroma të ndryshme, në mënyrë që ato të mos transferohen në qymyrin tonë. Ne nxjerrim baret tona në bankë dhe mbyllim atë. Ne bëjmë një vrimë në kapakun e saj me një diametër prej pesë milimetrash. Ne vendosim kavanozin tonë në zjarr. Gazi do të lëshohet nga hapja e kutive, të cilat do të digjen. Pasi të shihet që gazi doli nga kanaioni, ai mund të hiqet. Kjo do të ndodhë në rreth njëzet minuta të djegies. Pasi banka të jetë ftohur, nxjerrim prej saj thëngjillin tonë të gatshëm të gatshëm. Kapaciteti i përdorur nga një freshener ajër mund të përshtatet mjaft. Metoda e prodhimit të qymyr druri në këtë kapacitet do të jetë identike me atë të mëparshme. Ju do të duhet të prerë pjesën e sipërme të mund, pastaj të vënë bare brenda, pirg krye dhe bëj atë, të bëjë një vrimë në të.

  Nëse nuk keni gjetur ndonjë rezervuar hekuri, thjesht mund të ndizni një zjarr, prisni derisa të digjet, dhe sa më shpejt që dru zjarri të ndalojë djegien (flaka zhduket), merrni këto thëngjij, derdhni në gropën e përgatitur dhe spërkatni me tokën në mënyrë që ajri të mos kalojë braktisni thëngjillin në tokë për 1-2 orë). Pas kësaj, gjejmë qymyrin e përfunduar, të bërë me duart e veta. Mund ta mbushni me ujë. Vërtetë, atëherë ju duhet t'i thoni ato. Si rezultat, ne marrim një qymyr të shkëlqyer, të punuar me dorë për narbol, i cili nuk përmban asnjë aditiv dhe kimi. Ai gjithashtu nuk ka shije të pakëndshme. Fuqia e qymyrit të tillë është gjithashtu shumë e lehtë (në gaz ose stufë elektrike), konsumi është pak më shumë.


  Metoda e dytë është shtypur qymyr druri.

  Në mënyrë që të bëni qymyr të tillë, ju duhet të gatuani një qull të trashë me ujë, qymyr dhe niseshte. Së pari shtojmë një sasi të vogël të ujit në thëngjillin tonë, shtypim dhe përziejmë qymyrin me një konsistencë të trashë, pastaj shtoni pak koll (rreth një e dhjeta e masës totale), do ta bëjë substancën tonë të trashë.

  Tani duhet të bëjmë një ndërtim për të ngjeshur në masë. Ne do të na duhet një tub metalik rreth 7 centimetra dhe 3-4 centimetra në diametër. Ne do ta mbushim këtë tub me masën tonë të thëngjillit.

  Tjetra ju duhet të bëni një pistoni, të cilin ne do të shtyjmë në këtë tub. Për ta bërë këtë, prerë raundet e gome të fortë, të barabartë në diametër të tub tonë. Ne e gozhdojmë atë në dorezën prej druri, e cila është pak më e hollë dhe më e gjatë se tubi ynë. Kemi një ndërtim të ngjashëm me një shiringë të hapur. Pastaj derdhni substancën tonë në këtë shiringë, mbyllni majën e saj me një copë hekuri të sheshtë, dhe shtrydhni. Në mënyrë që të merrni një qymyr të mirë të ngjeshur, ju duhet të përdorni një ves, me të cilin ju mund të përzënë pistoni në dizajnin tonë.

  Pirja e duhanit me grep ka pushuar së tepërmi për të qenë ekzotik. Kjo është një argëtim elegant, interesant dhe i këndshëm. Shumë njerëz nuk duan të kufizojnë veten për të vizituar kafene apo klube, dhe për të blerë një nargjile për shtëpinë. Dhe këtu vjen problemi i parë: për të shijuar procesin, ju duhet të dini si ta ndizni qymyrin për një nargjile.

  Njohuri themelore

  Përgatitja e vorbullës kërkon disa aftësi dhe njohuri. Së pari ju duhet të vendosni për mbushjen e balonës. Zakonisht kjo njohuri fitohet në mënyrë empirike. Mjafton të provoni disa mbushësë disa herë për të përcaktuar se çfarë ju pëlqen saktësisht.

  Duhani për nargjile shitet në dyqanet apo dyqanet e veçanta. Mund të jenë kompozime të frutave - qershi, pjepër, mollë ose aroma - nenexhik, vanilje, kanellë e kështu me radhë.

  Tortë nargjile është e mbushur në mënyrë që të zhytet në të 1,5-2 cm. Duhani vendoset në një tas të vogël dhe mbulohet me një fletë të veçantë. Tani mund të filloni ndezjen.

  Si të ndizni qymyr për narbol

  Për nargile, blehen thëngjij natyral ose vetë-ndezës. Mundësitë popullore të thëngjillit natyror, të cilat lehtësisht ndezin dhe mbajnë temperaturën për një kohë të gjatë:

  • qymyr nga;
  • thëngjill shell kokosit;
  • qymyr nga ullinj.

  Variantet kimike i nënshtrohen përpunimit shtesë dhe krijojnë një aromë shtesë në procesin e përdorimit, i cili është i përzier me erën e duhanit. Megjithatë, ato janë shumë të lehta për të ndezur, edhe pse ato ndezin pak.


  Si të ndizni thëngjillin për narbol nuk kuptohet nga të gjithë, edhe pse nuk ka asgjë të vështirë në këtë. Ka fjalë për fjalë katër pika, njohuria e të cilëve do t'ju lejojë të bëni këtë pa probleme:

  1. Qymyri gjatë ndezjes plaket në zjarr të hapur deri në pesë minuta.
  2. Gati për grimca nargjile të kuqe brenda dhe gri jashtë.
  3. Djegia e qymyrit thyen pak dhe transferohen në nargjile me kujdesin maksimal për të mos djegur vetveten.
  4. Ignition është bërë mirë jashtë, të paktën në një dhomë të ventiluar mirë ose në verandë.

  Si të ndezni thëngjillin për naranca të mbuluara me nitrinë, është përgjithësisht më e lehtë për t'u shpjeguar. Ky variant kimik i thëngjillit ndizet me një ndeshje të rregullt ose me çakmak për 1-2 minuta. Për estetikën e procesit, shumë përdorin gazë të posaçëm miniaturë ose ndezës elektrikë. Ju gjithashtu mund të përdorni një çakmak turbullues.

  Cilat opsione të tjera janë atje?

  Blej pajisje shtesë nuk është e nevojshme. Mjafton të merret me mënyrën se si të ndezni thëngjillin për kapanon në sobë. Opsioni më i mirë është një sobë me spirale elektrike. Megjithatë, pllakat me unaza rrumbullake të sheshta janë mjaft të përshtatshme për këto qëllime. Pjesët e qymyrit janë afër njëri-tjetrit. Për të krijuar ngrohje nga petë, mund të bëni një "shtëpi" shtesë, që mbulon pllakatën. Qymyri i përfunduar ka një ngjyrë të kuqe të ndritshme dhe një shtresë gri në sipërfaqe.


  Nëse po mendoni se si ta ndizni qymyrin e akullit në një stufë të veshur me xhami, atëherë është më mirë të hidhni poshtë këtë ide. Qymyrit, sigurisht, do të digjen, por sobë mund të dëmtohet.

  Siguria e parë

  Shumë njerëz zgjedhin të pinë duhan, për shkak se ky proces nuk mban një rrezik të tillë si një cigare të rregullt. Edhe pse mjekët mund të argumentojnë me këtë deklaratë.

  Përdorimi i sigurt i një nargjile nënkupton saktësinë në ndezjen e qymyrit dhe ventilimin e detyrueshëm të dhomës ku ndodhi ndezja. Sigurohuni që nuk ka materiale të ndezshme në dhomë. Përveç kësaj, nuk do të jetë e tepërt që të ketë një zë individual, veçanërisht kur grupi pirja e një nargari. Ju nuk doni një kohë të mirë për t'i dhënë fund manifestimeve të herpesit, hepatitit ose tuberkulozit.

  Është e mundur që të pijmë nargjile si në vetminë, ashtu edhe në shoqërinë e gëzuar. Gjëja më e rëndësishme është që të gjitha masat e sigurisë janë vërejtur, atëherë asgjë nuk mund të errësojë një kalim kohe të këndshme.

  Shumë pyesin veten se si ta zëvendësojnë thëngjillin për narbolin, kur mbaron në momentin më të papërshtatshëm. Mjaft një situatë e pakëndshme, por ka një varg truket që do të dalin prej saj.

  I gjithë problemi qëndron në faktin se në dyqanet e zakonshme të mallrave shtëpiake nuk mund të blini thëngjij të veçantë. Ky është një produkt mjaft specifik që shitet në pika të specializuara, dhe nganjëherë është e nevojshme të mashtrosh, në mënyrë që të mos bëni të pamundurën për të përkëdhelur veten. Pra, çfarë mund të zëvendësojë qymyrin nargjile?

  Aktivizuar karbon

  Opsioni më i mirë i zëvendësimit të cilësisë do të bëhet i njohur për të gjithë karbonin aktiv. Ajo mund të blihet absolutisht në çdo farmaci, e cila, nga rruga, punon gjatë tërë kohës. Me të, ju do të jeni në gjendje të pini një tym.

  Vlen të theksohet se qymyr i aktivizuar duhet të përdoret vetëm në formën e tabletave Vlen të theksohet se qymyr i aktivizuar duhet të përdoret vetëm në formën e tabletave. Në granula dhe pluhur për qëllime të tilla nuk do të funksionojë.

  Në shtëpi mund të ndizet lehtë. Mjafton të mbash disa sekonda mbi një zjarr të hapur, pas së cilës do të qetësohet në mënyrë aktive. Kjo metodë është shumë popullore, për shkak të avantazheve të saj të pamohueshme: kushton një denar, jep një nxehtësi mjaft të fortë, ajo ndez lehtë.

  Megjithatë, nuk ishte pa të meta. Më e rëndësishmja është djegia e shpejtë. Ne do të duhet të shtojmë vazhdimisht pilula të reja për të mbajtur ethe dhe për të siguruar pirjen e duhanit normal. Menjëherë vlen të blesh 20-30 të dhëna, kështu që ndoshta keni mjaft dhe e futni në një kapak të vogël, fjalë për fjalë në grushte.

  qymyr druri

  Si të bëni qymyr për narbol me duart tuaja, nëse jeni në një piknik dhe nuk ka shitore aty pranë? Thjesht e thjeshtë. Të gjithë ju duhet të bëni është të përdorni nxehtësinë nga zjarri. Është e rëndësishme të shqyrtojmë në procesin e si të bëjmë qymyrin për narbol, densitetin e drurit (dendësia, më mirë), për të mbajtur ngrohjen më gjatë. Ju mund të përdorni për këto qëllime thupër, mollë dhe kështu me radhë. Një copë qymyri i ngurtësuar nuk do të shtojë shije të panevojshme për tymin, duhani do të ketë erën e vet.

  Megjithatë, duhet të kuptohet se asnjë nga opsionet e listuara (as qymyr druri nga një zjarr, as aktivizuar nga një farmaci) mund të zëvendësojë efektivisht qymyrin e specializuar të kapakut. Pas të gjitha, ajo është bërë në një mënyrë të veçantë, duke marrë parasysh qëllimin e saj.

  Thëngjill elektronik

  Kjo është një mënyrë e provuar moderne. Thëngjilli elektronik ka përparësitë e:


  Thëngjilli elektronik ka përparësitë e:

  Dhe më e rëndësishmja, pyetja se si të tymosni nargjallën tuaj pa thëngjill zgjidhet vetvetiu. Vlen të përmendet se mendimet e vetë punëtorëve nargjile janë shumë të ndryshme për këtë. Disa nuk guxojnë ta përdorin këtë vegël, duke iu përmbajtur traditave të vjetra të narbolit. Të tjerë përkundrazi, në çdo mënyrë lëvdojnë dhe e përdorin vetëm atë.

  Disavantazhi kryesor i kësaj metode është i detyrueshëm për prizë. Gjithashtu është e nevojshme të siguroheni që gjysma ishte e mbushur vetëm gjysma, për shkak të faktit se pajisja i jep ngrohjes gjithë kohës, dhe jo vetëm kur ju shtrëngoni.

  VKontakte

  Si të ndizni qymyr kokosit për narbol?
  Çfarë duhet të bëni në këtë rast?
  Humbni idenë për të pirë duhan në mesin e miqve?
  Cfare mund te perdoret ne vend te qymyrit te nargjile?
  Si për të bërë qymyr për nargjile?
  Cilat opsione të tjera janë atje?
  Pra, çfarë mund të zëvendësojë qymyrin nargjile?
  Конвекторы Adax Multi — стиль, качество и надежность

  Новинка!
  Конвекторы Adax Multi  — стиль, качество и надежность

  Flores Dual — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Flores Dual  — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Guess Who designed it
  ©

  2005 Салон «Сахара»
  ЧП Бондарь Олег Михайлович

  ул. Прохоровская, 37, Одесса, Украина
  Телефон/факс: +38 (048) 711–18–75
  E-mail: [email protected]