• Новости
 • Сахара: отопление, канализация, водоснабжение
   

  Главная

  Новости

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Как к нам проехать?

  Как к нам проехать?

  Rrush gjiri. Asistent, jo burim problemesh

  1. Rrush vajzash dhe talentet e tij të fshehura
  2. Rregulla të thjeshta për kontrollin e rrushit vajzëror
  3. Përzgjedhja e kushteve për hardhitë e fuqishme
  4. Rregulla për mbjelljen e rrushit të vajzave
  5. Kujdesi elementar për rrush vajzëror
  6. Rrush dimërash

  Rrushi i gjelbër konsiderohet të jetë një nga vreshtat më të mëdha, me rritje më të shpejtë dhe të ngurtë shumëvjeçare. Pamja e gjethit të saj luksoz, me efekt të kuqërremtë në fund të sezonit, është e njohur për të gjithë, sepse janë rrushi i vajzave që përdoren më aktivisht në kopshtarinë urbane për të dekoruar ndërtesa. Në kopshte private, kjo bimë nuk është shumë e zakonshme. Ai konsiderohet tepër agresiv, gati i pakontrollueshëm, madje edhe i favorshëm për përhapjen e brejtësve dhe dëmtuesve në të gjithë sitin dhe shtëpinë. Por një reputacion i tillë është plotësisht i pamerituar. Rrushi i gjelbër konsiderohet të jetë një nga vreshtat më të mëdha, me rritje më të shpejtë dhe të ngurtë shumëvjeçare

  Rrush gjiri. © Tobias Abel

  Rrushi i gjelit, duke qenë një nga më të lehtat për të rritur bimë të mëdha kopshtesh, mund të bëhet një shkop i vërtetë magjik. Në fund të fundit, pikturimi i mureve të larta nuk kufizon fushën e përdorimit të tij në hartimin e kopshtit.

  Rrush vajzash dhe talentet e tij të fshehura

  Të gjitha llojet dhe llojet e rrushave vajzore përdoren si hardhi të mëdha dhe të fuqishme. Me ndihmën e tyre, ju mund të ngjitni në mënyrë efektive sipërfaqen e çdo zone. Rrushi i vajzave krijon një mbulesë të trashë, në dukje zbukuruese dhe gati të pllakosur, për shkak të rregullimit të veçantë të gjetheve dhe rregullimit të pavarur të shpërndarjes uniforme të dritës që u vjen atyre.

  Ngjyrosja e ndritshme e ngjyrës së ndritshme portokalli ose të kuqe të ndezur, bukurinë dhe pompën e kurorës, lehtësinë dhe besueshmërinë e vetë-bashkimit të bimës nuk i njohin konkurrentët midis hardhive. Në të gjitha llojet e rrushave vajzërore, antenat degë të dendura dhe ngjiten aq fort deri në mure të sheshta sa që bima nuk kërcënohet edhe nga pesha e saj e konsiderueshme në një moshë të respektueshme.

  Rrushi i verdhë nuk ka frikë nga ndotja, tymi, madje edhe nga ndonjë nga kushtet më të vështira, ndërsa ruan një shkëlqim të lehtë të gjeth tërheqës. Shtë e përkryer për kopshtarinë spektakolare të mureve, madje edhe të pastër, çdo mbështetës të fuqishëm dhe të lartë, duke dekoruar anët e errëta, të zbrazëta të ndërtesave dhe gardhe gjigande, duke krijuar të ashtuquajturën peizazh të vazhdueshëm dhe të veshura të trasha.

  Rrushi vajzor është në gjendje të formojë tunele të mrekullueshme të gjelbërta, të kthejë pjergulat në objekte luksoze, të dekoroj pemë të vjetra, gazebos dhe pavione. Dhe madje edhe këto funksione nuk shterojnë mundësitë e përdorimit të tij në hartimin e peizazhit.

  Rrushi i vajzave është shumë i mirë si një bimë zvarritëse tokësore. Mund të përdoret për të krijuar tapete të dendura mahnitëse të bukura dhe të harlisura në ato zona ku është e pamundur të shpërtheshni lëndina me bar ose glade të mbulesave të tokës me bar. Ai nuk ka frikë nga hapësirat e hapura të thata dhe shpatet me gurë, rritet mirë edhe në tokat më të varfëra, nuk e humb aftësinë për të mbjellë në mënyrë efektive tokën edhe në hijen më të trashë dhe në të njëjtën kohë ruan të gjitha avantazhet e gjelbërimit në rrafshin horizontal.

  Si bimë për mbulesë tokësore, rrushi vajzëror mund të rritet nga prerjet, qilim i trashë do të krijohet nga fidanë të vendosur në intervalet rreth 1 metër, dhe për të shpejtuar procesin, fidanët mund të pozicionohen dy herë më afër. Qilim dekorativ dhe elegant i rrushit vajzëror do të krijojë jashtëzakonisht shpejt, pa kërkuar praktikisht ndonjë mirëmbajtje.

  Barërat e këqija nuk rriten dhe nuk përhapen nën rrush; nuk lejon që shkurre të mëdha dhe pemë druri të mos rriten dhe zhvillohen, gjë që e bën atë një nga të lashtat më premtuese për mbjelljen e zonave të mëdha dhe zonave me kushte të vështira.

  Ne nuk duhet të harrojmë virtytet thjesht praktike të rrushit vajzëror. Përmes përdorimit të kësaj bime në peizazhit, ju mund të arrini një efikasitet shumë më të madh nga izolimi termik, të mbroni ndërtesat dhe pavionet e kopshtit me gazebos nga era dhe shiu, sepse tenda e gjetheve të rrushit të vajzës është me të vërtetë mahnitëse e dendur dhe i mban strukturat për një kohë të gjatë nga efektet e dëmshme të mjedisit.

  Kopshtimi i rrushit të vajzave lejon që në verë edhe në ditën më të nxehtë të shijosh gjakftohtësinë brenda dhomës ose gazebos, në dimër - ta bëjmë sistemin e ngrohjes sa më efikas të jetë e mundur, dhe humbja e nxehtësisë të jetë minimale.

  Kopshtimi i rrushit të vajzave lejon që në verë edhe në ditën më të nxehtë të shijosh gjakftohtësinë brenda dhomës ose gazebos, në dimër - ta bëjmë sistemin e ngrohjes sa më efikas të jetë e mundur, dhe humbja e nxehtësisë të jetë minimale

  Rrush gjiri. © Attic Insomniac

  Rregulla të thjeshta për kontrollin e rrushit vajzëror

  Agresiviteti famëkeq i rrushit të një vajze manifestohet vetëm kur bimës i jepet vullneti i plotë dhe as nuk interesohet për kontrollin elementar të zhvillimit ose kujdesit të saj për dekada. Rrushi i rremë, me një monitorim të kujdesshëm të përhapjes së tij dhe mbajtjes në kohë, kurrë nuk do të zvarritet në mënyrë të pakontrollueshme në kopsht, do të dëmtojë murin ose materialet e çatisë, do të krijojë hije, lagështi dhe spango gjithçka përreth.

  Krasitja e thjeshtë kontrolluese është gjithçka që nevojitet për këtë bimë. Nëse shihni se rrushi po zhvillohet shumë në mënyrë aktive ose fidanet e tyre fillojnë të zvarriten në zona ku nuk janë të nevojshme, thjesht prerë tepricën dhe shkurtoni hardhitë. Sa më shumë që janë prerë rrushat vajzëri, aq më shumë trashet gjethja e saj, zbulohet modeli i kurorës zbukuruese dhe ngjyra e gjetheve dhe aq më e lehtë është të përballesh me tendencën e saj për tu rritur shpejt.

  Por kjo nuk është e gjitha truket e thjeshtë që do të ndihmojnë në kontrollin e agresivitetit të rrushit të vajzës dhe për të shmangur konfiskimin e padëshiruar të territorit. Pasi të keni arritur drapërimin dramatik në sipërfaqe dhe efektin e dëshiruar, mjafton të përjashtoni lotimin dhe veshjen e lartë nga sistemi i kujdesit të rrushit plotësisht - dhe rritja e tij nuk do të ndalet, por do të ngadalësohet ndjeshëm. Bimore do të duket e mirë dhe e freskët, por do të pushojë së rrituri në mënyrë aktive lartësinë dhe vëllimin.

  Bimore do të duket e mirë dhe e freskët, por do të pushojë së rrituri në mënyrë aktive lartësinë dhe vëllimin

  'Rrushi i dushve monham'. © julie weisenhorn

  Përzgjedhja e kushteve për hardhitë e fuqishme

  Që rrushi i një vajze të zhvillohet dhe të rritet me sukses, madje nuk ka nevojë të zgjidhni me kujdes disa parametra të ndriçimit ose tokës. Kjo është një nga bimët më të lezetshme dhe të guximshme të kopshtit. Rrushi i vajzave është në gjendje të përshtatet pothuajse në çdo kusht, mbijeton edhe kur nuk ka tokë pjellore ose nëse rritet në një sasi të kufizuar të tij.

  Mund të mbillet si në zonat më të ndezura të kopshtit, të përshtatshme për të lashtat që duan shumë dritë, në anën jugore të ndërtesave dhe në hije mjaft të trasha. Këto janë lianas-tolerante ndaj hijeve, por jo dhe hije dhe nën kurorat e dendura të pemëve ose në anën veriore të ndërtesave është më mirë ta mbillni atë vetëm kur bima ndriçohet nga dielli për të paktën disa orë në ditë. Efikasiteti më i lartë i të gjitha llojeve dhe llojeve të rrushave të vajzave në penumbra arrijnë intensitet shumë të ndryshëm nga thellësia në të shpërndara.

  Sa i përket tokës, çdo nga disavantazhet e tij, nga trajtimi i dobët dhe ngjeshja, deri tek përmbajtja e dobët e lëndëve ushqyese ose gëlqere dhe aciditeti i tepërt, mund të kompensohen gjatë mbjelljes. Rrushi i gjelit mund të rritet fjalë për fjalë në çdo tokë, madje edhe të thatë, por kur mbjellni bimë, duhet të ndiqni disa rregulla të praktikave elementare bujqësore. Përparësitë e rrushit të vajzave renditen dhe aftësia për të duruar një transplant në çdo moshë.

  Përparësitë e rrushit të vajzave renditen dhe aftësia për të duruar një transplant në çdo moshë

  Rrush gjiri

  Rregulla për mbjelljen e rrushit të vajzave

  Mbjellja është në thelb komponenti i vetëm i vështirë i rritjes së kësaj hardhie. Rrushi i gjelit mund të mbillet në pranverë, si në mes të vjeshtës.

  Fidanët e rrushit të vajzave duhet të vendosen 1 m larg ndërtesave ose mbështetëse, përgjatë së cilës ato do të duhet të ngrihen dhe në një distancë prej rreth 1 m nga bimët e tjera të mëdha.

  Para mbjelljes është më mirë të gërmoni tokën për kultivimin e ardhshëm së bashku. Për rrushin e vajzës korrën gropa të mëdha mbjelljeje, të ngjashme me bimët me dru. Madhësia optimale e vrimës së uljes është rreth 60 cm në thellësi dhe gjerësi. Një shtresë e fuqishme kullimi rreth 20 cm e lartë vendoset domosdoshmërisht në pjesën e poshtme, duke përdorur fragmente prej tullash të thyer, guri të thërrmuar dhe rërë për të krijuar përshkueshmërinë më të mirë të mundshme të ujit.

  E gjithë toka e marrë nga vrima e uljes duhet të përmirësohet: plotësisht të zëvendësohet me tokë të përzier gati, ose thjesht shtoni torfe, plehrash dhe rërë. Më e mira për rrushin e vajzave konsiderohet të jetë përzierje tokësore e përbërë nga pjesë të barabarta të torfe, plehrash dhe tokë me gjethe me shtimin e gjysmës së pjesës së rërës.

  Në mënyrë që rrushi i vajzës të marrë rrënjë me sukses dhe të fillojë të rritet me shpejtësi, mjafton të vendosni saktë fidanët në gropën e mbjelljes. Qafa e rrënjës së bimëve të reja duhet të jetë e vendosur saktësisht në nivelin e tokës. Nuk mund të varroset ose ngrihet mbi vijën tokësore. Pas mbjelljes, është e nevojshme që menjëherë të kryeni ujitje me karikim, duke përdorur deri në 2 kova ujë për secilën bimë.

  Në vitin e parë pas mbjelljes, veçanërisht nëse përdoren fidanët e marrë me prerje, është më mirë të siguroheni bimëve me kujdes minimal. Rrushi i vajzave do t'i përgjigjet me mirënjohje mulëzimit të tokës rreth 6 cm në lartësi, e cila do të braktisë plotësisht barërat e këqija dhe tretjen, dhe mbi ujitje me rrobat shtesë.

  Kujdesi elementar për rrush vajzëror

  Kjo fabrikë praktikisht nuk ka nevojë për procedura shtesë. Një kujdes më intensiv do t'ju duhet vetëm për bimët e reja, dhe madje edhe atëherë, nëse dëshironi të arrini tapiceri më të shpejtë të mundshme të murit ose strukturës në kohën më të shkurtër të mundshme.

  Në mënyrë që të stimulohet rritja aktive e rrushit vajzë, mund të bëhen dy veshje në vit për bimët. Në pranverë ose në qershor, për të aplikohen rreth 40-50 g të çdo plehra minerale të plotë, dhe afërsisht një muaj ose dy pas veshjes së parë të lartë, përdoret lënda organike ose përsëritet salcë minerali. Por plehrat aplikohen vetëm për ato rrush vajzëri, në të cilat ata duan të stimulojnë rritjen aktive të lartësisë dhe madhësisë.

  Lotim i kësaj hardhie si i tillë nuk është i nevojshëm. Por një thatësirë ​​e zgjatur mund të provokojë një ndërprerje aktuale të rritjes, prandaj, në një verë të thatë dhe të nxehtë, bima ujitet 3-4 herë në mëngjes ose në mbrëmje, duke siguruar kompensim për kushtet e motit të pafavorshëm. Për rrush vajzash përdorni 1-2 kova uji për secilën Liana. Nëse frenoni rritjen e Spiderman-it, atëherë lotimi gjithashtu mund të përjashtohet nga kujdesi.

  Të paktën një herë në vit, përpiquni të depërtoni nëpër tokë, të hiqni barërat e këqija të mëdha ose të kryeni mulching, gjë që parandalon zhvillimin e tyre në bagazhet e pemëve.

  Rrushi i vajzave është i prirur për një ngritje graduale në tokë dhe ekspozimit të rizomës. Nëse vini re se rrënjët e bimës fillojnë të zgjaten mbi tokë, sigurohuni që të spërkatni në tokë të freskët dhe paksa tundni hardhinë. Zakonisht kjo procedurë kryhet në vjeshtë, si pjesë e përgatitjes së kopshtit për dimër.

  Shkurtimi si i tillë, rrushi i vajzave nuk është i nevojshëm, përveç heqjes së fidaneve të thata dhe të dëmtuara dhe situatave kur është e nevojshme të frenoni hardhinë dhe të mos lejoni që ajo të shkojë përtej zonës së caktuar. Prerja elementare e disa degëve ose shkurtimi i atyre të panevojshëm do t'ju lejojë të kontrolloni në mënyrë efektive rritjen e bimëve.

  Rrushi i virgjër është plotësisht rezistent ndaj sëmundjeve dhe dëmtuesve. Shtë e lehtë për të bërë rrugën tuaj për ndërtesat e brejtësve përmes kamxhikëve të tij, por masat elementare në bazën e vreshtave në formën e kurtheve dhe karremave e bëjnë më të lehtë zgjidhjen e këtij problemi.

  Shtë e lehtë për të bërë rrugën tuaj për ndërtesat e brejtësve përmes kamxhikëve të tij, por masat elementare në bazën e vreshtave në formën e kurtheve dhe karremave e bëjnë më të lehtë zgjidhjen e këtij problemi

  Rrush gjiri

  Rrush dimërash

  Në kushtet e rajoneve me dimër të rëndë, e vetmja specie plotësisht dimërore është rrushi i virgjër, i njohur më mirë si me pesë gjethe. Edhe pse rrushi i Henry, me tre cepa, Thompson, gjethet janë edhe më dekorative dhe ato janë gjithashtu shumë të mira si kacavjerrës dhe si mbulesë tokësore, do t'ju duhet strehim dhe heqje nga mbështetësit për dimër.

  Në vitin e parë pas mbjelljes, është më mirë të mbulohen të gjitha rrushat e vajzave me gjethe të thata dhe degë bredh, dhe në të ardhmen, fletëpalosja me pesë fletë nuk do të ketë nevojë për mbrojtje.

  Конвекторы Adax Multi — стиль, качество и надежность

  Новинка!
  Конвекторы Adax Multi  — стиль, качество и надежность

  Flores Dual — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Flores Dual  — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Guess Who designed it
  ©

  2005 Салон «Сахара»
  ЧП Бондарь Олег Михайлович

  ул. Прохоровская, 37, Одесса, Украина
  Телефон/факс: +38 (048) 711–18–75
  E-mail: [email protected]