• Новости
 • Сахара: отопление, канализация, водоснабжение
   

  Главная

  Новости

  Арт-терапия самостоятельно
  Слово « арт-терапия» появилось в отечественном лексиконе сравнительно недавно, примерно с середины 1990-х годов. С этого времени отмечается более активное внедрение разных форм арт-терапии

  Ваз 2107 замена крана отопителя
  На http://saleshop.com.ua/51-ustrojstvo-pola-iz-parketnoj-doski-stati-na-stroitelnom-portale-ukrainy.html – одна из важных ремонтных работ. Ведь данная деталь отвечает за регулировку температуры воздуха

  Тренажеры бубновского для дома купить
  Разработанный в рамках новейшей, совсем нетипичной науки кинезитерапии (практически: исцеление движением) тренажёр доктора Бубновского – действенное средство не только лишь для исцеления, да и для профилактики

  Уличная печь мангал своими
  Ручные инструменты для обработки камня выполняются из качественных легированных сталей. Плюс ручных инструментов в том, что они дешевые, на последний случай их можно заказать в хоть какой кузне. Минус

  Кукла беби бон видео
  Кукла-ребенок, получившая заглавие беби бон отлично подходит для возлюбленной многими девченками игры в дочки-матери. Но ухаживать за этой игрушкой не совсем не сложно, ведь она просит фактически того

  Аренда жилья краснодар без посредников
  Аренда (найм) жилища с каждым годом приобретает все огромную популярность. Но для того чтоб обезопасить себя, функцию сдачи в аренду квартиры необходимо провести по буковке закона. Итак, сдача жилища

  Как делают ножи
  На различных ножевых конференциях временами всплывает тема «Как сделать ножик? ». Естественно, этот вопрос задают не мастера, а обыкновенные люди, обычно не имеющие ни отлично оборудованных мастерских,

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Скачать полный прайс-лист, MS Word, архив ZIP

  Как к нам проехать?

  Как к нам проехать?

  Përputhshmëria e bimëve në një serë polikarbonat: tabela dhe video

  1. Ndërhyrja e bimëve
  2. Tabela e miqësisë
  3. Kondensoni siç duhet "qiramarrësit" në serë

  Rritja e kulturave të dobishme në një serë është shumë e rëndësishme të njihni përputhshmërinë e tyre. Meqenëse të gjitha bimët kanë nevoja të ndryshme për ushqim, lagështi, ujitje dhe ndriçim. Qasja e saktë agroteknike do të lejojë të rriten të lashtat e shëndetshme me rendimente të larta, prandaj duhet të maksimalizohet përputhshmëria e bimëve në një serë polikarbonat.

  Ndërhyrja e bimëve

  Ndërhyrja e bimëve

  Kushtet për rritjen e bimësisë së kopshtit në një serë nënkuptojnë respektimin e rregullave të caktuara nga të cilat varet rritja, zhvillimi dhe korrja e ardhshme në kopsht:

  • Kushtet e pjekjes. Shumë kultivues arrijnë të rriten disa bimë në një zonë. Në prill mbillen rrepka, të cilat në fund të majit do të prodhojnë të korrën e fundit dhe do të hiqen nga siti. Pas kopshtarëve të rrepkës mbjellin domate. Me të njëjtin parim, ju mund të aplikoni skemën e rritjes së kulturave të tjera të kopshtit. Për shembull, zarzavate bimore, korrje dhe lakër të bardhë të bimëve në vendin e lëshuar.
  • Lartësia e bimës Ky është ndoshta një nga faktorët më të rëndësishëm që duhet të merret parasysh kur mbillni disa të lashta në një serë filmi. Mbjellja shumë e trashë dhe e lartë pengon rritjen dhe zhvillimin e bimëve me rritje të ulët. Me kalimin e kohës, kjo çon në shfaqjen e sëmundjeve, dëmtuesve dhe rendimenteve më të ulëta.

  Me kalimin e kohës, kjo çon në shfaqjen e sëmundjeve, dëmtuesve dhe rendimenteve më të ulëta

  Mundësia më e mirë është rregullimi i tre shtretërve në serë polikarbonate . Rreshti i ndërmjetëm mund të përdoret për të rritur domate ose kastravecë në një thekë, dhe rreshti anësor mund të përdoret për të rritur të lashtat me madhësi të tilla si zarzavatet, karrotat, panxharët ose specat.

  • Ndriçimi, toleranca në hije, niveli i lagështisë dhe frekuenca e ventilimit. Nuk është aq e lehtë për të përmbushur këto kushte, veçanërisht nëse disa bimë rriten në të njëjtën serë. Prandaj, është shumë e rëndësishme të njihen me karakteristikat agroteknike të secilës kulturë, në mënyrë që vendosja e bimësisë të jetë sa më e përshtatshme. Bimë kopshtesh që kanë nevojë për ndriçim të ndritshëm, të mbjella më afër mureve të dhomës në anën jugore. Të lashtat e perimeve që kanë nevojë për ajrim të shpeshtë mbillen më afër derës dhe kanalizimeve të ajrit. Në të njëjtin vend mund të organizoni perime rezistente ndaj të ftohtit.
  • Rrotullimi i të korrave është një faktor tjetër i rëndësishëm për t’u marrë parasysh kur mbillni bimësi të ndryshme në një serë. Alternimi i perimeve kryhet në varësi të asaj që ushqyesit kërkohen për një bimë të veçantë. Mundësia më e mirë është alternimi i "kokat" dhe "rrënjëve". Për shembull, rekomandohet të mbillni domate pas lakrës, dhe karotave pas domate. Një pritje e tillë agroteknike lejon të përjashtojë rrezikun e varfërimit të tokës, shfaqjen e dëmtuesve dhe sëmundjeve në mbjelljet.

  Tabela e miqësisë

  Tabela e miqësisë

  Në bazë të faktorëve të mësipërm të rritjes dhe zhvillimit, u hartua një tabelë e rekomanduar dhe e kundërindikuar për kultivimin e përbashkët të të lashtave. Opsionet e mëposhtme të mbjelljes në kushte serë janë të mundshme:

  • Domate, speca zile, fasule, pjepër, zarzavate dhe bizele.
  • Lakra, kungull i njomë, kastravecat, patëllxhani, fasulet dhe specat.
  • Lakër e hershme, bimë pikante, barishte dhe domate.

  Kondensoni siç duhet "qiramarrësit" në serë

  Kondensoni siç duhet qiramarrësit në serë

  Më shpesh ka një situatë kur ju duhet të mbillni disa bimë plotësisht të papajtueshme në të njëjtën dhomë. Në këtë rast, kopshtarët pajisin ndarje të çdo materiali të disponueshëm - propozoj, polikarbonat ose kompensatë. Në një serë, të ndarë në dy ose tre pjesë, është e thjeshtë të rregullohet regjimi i temperaturës, të organizohet ajrim i shpeshtë dhe të rritet ose ulet niveli i lagështisë së ajrit. Një mjedis i tillë i favorshëm do të lejojë marrjen e një korrje me cilësi të lartë dhe të shëndetshme të disa kulturave të papajtueshme në të njëjtën kohë.

  Një mjedis i tillë i favorshëm do të lejojë marrjen e një korrje me cilësi të lartë dhe të shëndetshme të disa kulturave të papajtueshme në të njëjtën kohë

  Skema e të lashtave mund të përzihet, kondensohet dhe përsëritet. Secila prej këtyre skemave merr parasysh të gjitha nevojat e bimëve dhe kultivimin e tyre agroteknik. Të lashtat e mëposhtme mund të "marrin pjesë" në mbjelljen e njëkohshme - kastravecat me kopër, lakra me rrepka, etj.

  Për mbjelljen e ngjeshur përshtatet misri me bizele, fasule, kungull midis rreshtave
  Për mbjelljen e ngjeshur përshtatet misri me bizele, fasule, kungull midis rreshtave. Domate, patate dhe speca të ëmbël të ngjeshur me zarzavate, qepë dhe fasule.

  Për ri-mbjellje, përdoren rrepka, pastaj mbillen kopër dhe marule, dhe pas korrjes, përsëri mbillet një shumëllojshmëri e vonë e rrepkë.

  Dhe së fundmi, një video nga një dachnitsa e avancuar për atë që mendon për mbjelljen e përbashkët të perimeve në një serë

  Конвекторы Adax Multi — стиль, качество и надежность

  Новинка!
  Конвекторы Adax Multi  — стиль, качество и надежность

  Flores Dual — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Flores Dual  — настенный газовый котел с проточным газообменником

  Guess Who designed it
  ©

  2005 Салон «Сахара»
  ЧП Бондарь Олег Михайлович

  ул. Прохоровская, 37, Одесса, Украина
  Телефон/факс: +38 (048) 711–18–75
  E-mail: [email protected]